رساله بدیعه تفسير آيه« الرِّجَالُ قَوَّامُونَ عَلَي النِّسَاء » ميباشد ، و در آن ، درسهائي استدلالي در مورد جهاد و قضاوت و حكومت زن ، بحث در فلسفة حقوق زن و مرد ، معناي تساوي حقوق زن و مرد ، حدود شركت زنان در جهاد ، روايات و اجماع فقهاء در عدم جواز تصدّي مناصب حكومت و قضاوت براي زن و عدم جواز ورود زنان به مجلس شوري بيان شده است .اين مجموعه شامل مطالب تفسيري ، روائي ، فقهي ، علمي ، و اجتماعي بوده و در آن، بمناسبت از ولايت فقيه نيز بحث شده است .اين كتاب كه بزبان عربي تأليف شده بود ،نظر به اينكه موضوع آن در نوع خود بديع و مبيِّن اشكالات و توهّمات در باب جهاد و قضاوت و حكومت زن ميباشد ، توسّط چند تن از فضلاء براي استفاده عموم به فارسي ترجمه گرديد .بعضي از عناوين اين کتاب عبارت است از: در نظام طبيعي هستي، حق هيچ موجودي ضايع نشده است. عدالت در رعايت گنجايش و ظرفيت هر موجود است و انتظار يكسان داشتن غلط است. حق اوليه زن خودداري از امور سنگين و پردغدغه است، نه اينكه از انجام آنها محروم شده باشد. بعهده گرفتن حكومت و قضاوت و نمايندگي توسط زنان ظلم به خود و جامعه است.
سید محمدحسین حسینی طهرانی از علما و عرفای معاصر، فرزند سید محمدصادق طهرانی، در ۱۲ مرداد ۱۳۰۵ (۲۴ محرم ۱۳۴۵) در تهران متولد شد. پس از تحصیلات ابتدائی، دوره آموزش مکانیک و ماشینسازی را گذراند. سپس به تحصیلات علوم دینی حوزوی روی آورد. در سال ۱۳۶۴ قمری، به قم رفت و در مدرسه حجتیه مقیم شد.
وی برای تکمیل تحصیلات علوم دینی در آغاز سن ۲۷ سالگی به عراق رفت و در نجف ساکن شد. در آنجا از علما و فقهای نجف کسب فیض کرد و درجهٔ اجتهاد را دریافت نمود. در مسائل عرفانی و سلوکی بنا به توصیه محمدحسین طباطبایی در ابتدا با عباس قوچانی (وصی سیدعلی قاضی طباطبائی) آشنا شد و در مسائل عرفانی با وی، حشر و نشر پیدا کرد و بعد به حضور سیدجمالالدین گلپایگانی و محمدجواد انصاری همدانی رسید. سرانجام، با راهنماییهای عباس قوچانی، به حضور سیدهاشم حداد (از شاگردان سیدعلی قاضی طباطبائی) رسید و فصل نوینی در زندگی توحیدی و عرفانی وی پدید آمد.
برای دانلود کتاب صوتی رساله بدیعه به این سایت سر بزنید.