فتانه حاج سید جوادی در کتاب صوتی بامداد خمار داستان پرسوز و گداز از عشق، مرگ، روابط اجتماعی و انسانی میگوید. داستان این رمان عاشقانه در دوران مدرن آغاز میشود. سودابه، دختری تحصیلکرده از خانوادهای خوب است، اما عاشق کسی شده است که خانوادهاش معتقدند برای او چندان مناسب نیست. این فرد پسری است که خانوادهاش در تجارت موفق بودهاند، اما پدرش حتی نمیتواند نام خودش را بنویسد. خانوادهی سودابه مخالف این ازدواج هستند، اما خود سودابه معتقد است که آنها در روزگاری مدرن زندگی میکنند و در چنین روزگاری، باید به دختر اجازه داد هر کاری که دلش میخواهد انجام دهد. مادرش با حرف او موافق است، اما محدودیتهایی نیز برای سودابه قائل است. او به سودابه میگوید که ازدواج بین افرادی در طبقات اجتماعی مختلف، مشکلاتی را برای آنها به همراه دارد که عشق به تنهایی نمیتواند آنها را برطرف کند.
کتاب بوف کور، مشهورترین اثر صادق هدایت، نویسندهی مشهور معاصر ایرانی است. داستان بوف کور، هذیانها و تکگوییهایی یک مرد نقاش است که با دیدن تصویری، زندگیاش دگرگون میشود. این اثر به سبک فراواقع نوشته شده است.
هدایت از پیشگامان داستاننویسی نوین ایران و روشنفکری برجسته بود. بسیاری از پژوهشگران، رمانِ بوف کور او را مشهورترین و درخشانترین اثر ادبیات داستانی معاصر ایران دانستهاند. هرچند آوازه هدایت در داستاننویسی است، امّا آثاری از متون کهن ایرانی مانند زند وهومن یسن و نیز از نویسندگانی مانندِ آنتون چخوف و فرانتس کافکا و آرتور شنیتسلر و ژان پل سارتر را نیز ترجمه کردهاست. شمار بسیاری از سخنوران ایرانی نسلهای بعدی، از غلامحسین ساعدی و هوشنگ گلشیری و بهرام بیضایی تا رضا قاسمی و عباس معروفی و دیگران، هر یک به نوعی تحت تأثیر کار و زندگی هدایت واقع شدهاند و دربارهاش سخن گفتهاند.
از دیگر آثار صادق هدایت میتوان به زنده به گور، سگ ولگرد، نیرنگستان، سایه روشن و فواید گیاهخواری اشاره کرد.
کتاب صوتی ساعت ساز نابینا اثر ریچارد داوکینز رفتارشناس بریتانیایی است. ساعتساز نابینا کتابی درخشان و بحثبرانگیز است که نشان میدهد تکامل توسط انتخاب طبیعی -فرآیندی ناخودآگاه، خودکار، کور و در عین حال اساسا غیرتصادفی که داروین کشف کرده است- تنها پاسخ به بزرگترین سؤال است: چرا ما وجود داریم؟
ریچارد داوکینز، با نام کامل کلینتون ریچارد داوکینز (متولد ۲۶ مارس ۱۹۴۱ در نایروبی، کنیا)، زیستشناس تکاملی، اخلاقشناس و نویسندهی بریتانیایی است که بر ژن به عنوان نیروی محرکهی تکامل تاکید کرد و با حمایت مشتاقانهی خود از جنبش آتئیسم (انکار وجود خدا)، جنجالهای قابل توجهی را در تمام سطوح جامعه ایجاد کرد.
ریچارد داوکینز، یکی از معتبرترین دانشمندان جهان و همچنین یکی از بزرگترین علاقهمندان به سکولاریسم، به این مشهور است که همیشه هنگام بازدید از آمریکای شمالی، جمعیت قابل توجهی را گرد هم جمع میکند. سکولاریسم به عنوان یک جنبش آمریکا را فرا گرفته است و ریچارد داوکینز کاتالیزوری است که آن را تقویت میکند.
کتاب صوتی محدودیت صفر اثری مشترک از ایهالیا کالا هولن و جوزف ویتالی است. این اثر روش جدیدی را معرفی میکند که به مخاطبان کمک میکند تا به منابع خرد و آرامش دست یابند و با کمک راهکارهای مطرح شده، زندگی ایمن و سراسر نور و روشنی برای خود بسازند.
ایهالیا کالا هولن (Haleakalā Hew Len) همان درمانگر مرموزی است که با استفاده از این روش موفق شده است تا زندگی مردم بسیاری را در دنیا تغییر دهد. او چهار کتاب نوشته است که معروفترین آنها همان محدودیت صفر (Zero Limit) است. ویدیوهای او را هم میتوانید از طریق وبسایتهای مختلف تماشا کنید تا با روش کار و توع تفکر او آشنا شوید.
کتاب صوتی کوری رمانی مهم و محبوب از ژوزه ساراماگو نویسندهی پرتغالی برندهی نوبل ادبیات است. این رمان اولین بار در سال ۱۹۹۵ منتشر شد. کوری یکی از آثاری بود که در دستیابی ساراماگو به جایزهی نوبل نقشی اساسی ایفا کرد. کوری داستان بلایی است ناگهانی که به جان مردم یک شهر میافتد و آنها را کور میکند، مردمی که جز سفیدی چیزی نمیبینند.
ژوزه ساراماگو نویسندهی شهیر پرتغالی و برندهی نوبل ادبیات در شانزدهم نوامبر سال ۱۹۲۲ در روستای آزینهاگا در شمال شرقی لیسبون به دنیا آمد. او در خانوادهای دهقان و کمبرخوردار متولد شد، خانوادهای که در سال ۱۹۲۴ به لیسبون نقل مکان کرد تا ساراماگو در این شهر ببالد و بعدها تحصیلاتش را نیز در لیسبون آغاز کند. او در نوجوانی وارد مدرسهی فنی شد و پس از فارغالتحصیلی از آن مدرسه برای دو سال به عنوان مکانیک خودرو مشغول به کار شد. در این ایام بود که ساراماگو اشتیاقی مضاعف به مطالعه پیدا کرد و هر وقت فرصتی پیدا میکرد راهی کتابخانهی عمومی لیسبون میشد. ساراماگو اولین رمان خود را به نام سرزمین گناه در سال ۱۹۴۷ به انتشار رساند و در سال ۱۹۶۶ نیز با انتشار دفتر شعری، در قامت یک شاعر ظاهر شد. او از جوانی گرایشهای کمونیستی پیدا کرد و پس از انقلاب سال ۱۹۷۴ و در زمان حکومت واسکو گونسالوِز در پیشهی روزنامهنگاری خود پیشرفتی قابلملاحظه کرد. ستارهی اقبال او اما پس از انقلاب ۲۵ نوامبر ۱۹۷۵ همانند حکومت کمونیستی افول کرد و از کار خود اخراج شد.