کتاب صوتی و کوهستان به طنین آمد اثر دیگری از نویسندهی توانای بادبادکباز و هزار خورشید تابان، خالد حسینی است. داستان بینظیری که روایتگر سرنوشت دو کودک در خانوادهای فقیر در افغانستان است.
این کتاب با عنوان ندای کوهستان نیز ترجمه شده است.
رمان ندای کوهستان، در سال ۱۹۵۲ و در دهکدهای در افغانستان آغاز میشود و تقریبا از همان ابتدا بهشدت احساسات خواننده را درگیر میکند.
عبدالله، خواهرش پری را بسیار دوست دارد اما او را از دست میدهد. چگونه؟ پری، به یک خانوادهٔ ثروتمند و بیفرزند واگذار میشود و حتی بعدها از افغانستان به پاریس میرود. این کار را پدرش انجام میدهد. عبدالله هیچگاه خواهرش را فراموش نمیکند و البته خانوادهاش درگیر ماجراهای مختلفی میشوند و خودش هم سر از کالیفرنیا در میآورد.
خالد حسینی، نویسندهٔ افغان، از شگردهای جدید داستاننویسی برای نگارش این کتاب بهره میگیرد و همین امر سبب شده رمان او نسبت به آثار دیگرش، «بادبادکباز» و «هزار خورشید تابان»، تا حدی متفاوت باشد. این نویسنده، دربارهٔ مضمون رمانش میگوید:«من شنیده بودم که زمستانها ایام سختی برای خانوادههای افغان است. مردم بسیار نگران هستند و بچههایشان را از دست میدهند. بنابراین با این پیش زمینه، ناگهان این تصویر با شفافیت و زلالی کامل و خاصی به نظرم آمد و با خودم گفتم که این مردمان که هستند؟ به کجا میروند؟»
مرکزیترین و پرطنینترین شخصیت این رمان، نه از سوی یک فرد، بلکه از سوی یک دیو روایت میشود.
برخی از نشریات بلافاصله پس از انتشار این کتاب از آن استقبال کرده و نوشتند «خالد حسینی به حرف منتقدان گوش داده است». اشارهٔ آنها به نقدی است که بر هر دو رمان قبلی خالد حسینی وارد بود: داستان هر دو رمان گیرا بود اما پایانبندی آنها از نظر منتقدان ضعیف بود. ظاهرا در رمان سوم، خالد حسینی سعی داشته این مشکل را برطرف کند و موفق هم شده است.
روزنامه گاردین نیز در معرفی رمان ندای کوهستان، به نوآوری خالد حسینی در تقویت سنت رماننویسی در افغانستان اشاره کرده است.
شنیدن این کتاب صوتی را به دوستداران ادبیات داستانی و بهویژه آثار نویسندگان افغانستانی پیشنهاد میکنیم. برای دانلود کتاب صوتی و کوهستان به طنین آمد به این سایت بروید.