کتاب الکلی‌های گمنام اثر بیل ویلسون است. این کتاب داستان چند هزار مرد و زنی را روایت می‌کند که از اعتیاد به الکل بهبود یافته اند. این اثر همچنین چگونگی بهبودی بنیانگذاران، بیل اسمیت و دکتر باب از اعتیاد به الکل را از طریق اصول معنوی شرح می دهد. در ادامه با این کتاب و نویسنده‌ی آن بیشتر آشنا می‌شوید.

بیل ویلسون که بود؟

در سال 1935 میلادی بیل ویلسون که در منطقه وال استریت نیویورک زندگی می کرد، به علت اعتیاد به الکل زندگی و کار خود را بر باد داد. وی بارها به دلیل مصرف بیش از حد الکل در بیمارستان بستری شده بود. دکتر سیلک ورث (Dr. Silkworth) که به علت روش‌های ابتکاری خود در درمان معتادان الکلی مشهور بود در یکی از روزهای بستری شدن بیل، این نکته را به وی گوشزد کرد که اعتیاد به الکل نوعی بیماری بوده و افرادی که الکلی می‌شوند انسان‌های بی اراده یا بی اخلاقی نیستند. دکتر سیلکورث به بیل گفت که افراد الکلی به دلیل مبتلا شدن به بیماری اعتیاد، دچار وسوسه و ویار شده و پس از نوشیدن اولین لیوان مشروب دیگر قادر به کنترل مصرف خود نیستند.

پس از آن بیل با اینکه دیدگاه تازه ای نسبت به اعتیادش پیدا کرده بود، باز هم به مصرف الکل ادامه داده و مدام در بیمارستان بستری می شد. در حقیقت علم به ماهیت اعتیاد به تنهایی نمی توانست باعث ترک اعتیاد وی شود. بیل پس از مدتی با یکی از دوستان دائم‌الخمر خود به نام ابی تاچر (Ebby Thatcher) ملاقات کرد و در کمال تعجب متوجه شد که او توانسته است مصرف الکل را متوقف کند. ابی تاچر علت موفقیت خود را پیدا کردن مذهب عنوان کرد. ابی تاچر به بیل پیشنهاد کرد که او نیز با تکیه به خدای خود، و درخواست از او می‌تواند بر مشکل اعتیادش غلبه کند. موضوعی که بعدها در قدم دوم از دوازده قدم به آن پرداخته می‌شود. پس از آن بیل باز هم تا مدتی به تلاش بی‌ثمر برای ترک اعتیاد به الکل ادامه داد تا اینکه یک روز که در بیمارستان بستری بود و به اوج درماندگی در برابر این بیماری رسیده بود، عاجزانه از خدای خود درخواست کرد تا به او برای ترک الکل کمک کند. موضوعی که خود بیل بعدها در کتابش از آن تحت عنوان بیداری روحانی نام می برد.

تاسیس انجمنی برای ترک اعتیاد

بیل ویلسون پس از بهبودی تصمیم گرفت با افرادی از جنس خود صحبت کند. از تجربیات روزهای سخت هم بگویند و یکدیگر را درک کنند. او با پزشکی به نام باب اسمیت آشنا شد. دکتر اسمیت در ابتدا نیازی به هم‌صحبتی با بیل احساس نمی‌کرد. تصور می‌کرد او هم از طرف دوستان خانوادگی آمده تا نگاهی از بالا به پایین داشته باشد، افسوس و آهی از ته دل بکشد و نصیحت کردن را شروع کند. گوش دکتر از جملات کلیشه‌ای و تکراری پر بود. حوصله صدای جدید با موضوعات تکراری را نداشت. اما وقتی متوجه شد بیل با بقیه متفاوت است و او هم یکی از جنس خودش بوده، قبول کرد از مشکلاتش بگوید. هم‌صحبتی و دوستی ادامه داشت تا این‌که او هم موفق شد با کمک بیل پس از مدتی اعتیاد به الکل را کنار بگذارد. دکتر اسمیت اولین نفری بود که توانست با استفاده از راهنمایی‌های یک معتاد به الکل سابق، دوباره به زندگی عادی بازگردد.

کتاب الکلی های گمنام

کتاب صوتی الکلی های گمنام اثر بیل ویلسون کتابی از تجربیات هزاران مرد و زنی است که توانسته‌اند اعتیادشان به الکل را کنار بگذارند. کتاب الکلی‌های گمنام را حسن حاجی‌قاسمی گردآوری کرده است.

برای دانلود کتاب صوتی الکلی های گمنام به سایت طاقه مراجعه کنید.

Leave A Comment

Recommended Posts

چهل قانون شمس تبریزی درباره عشق

یکی از رمان‌های مشهور ترکیه‌ای در سال‌های اخیر رمان ملت عشق نوشته‌ی الیف شافاک است. این رمان در دل یک داستان عاشقانه امروزی به بررسی رابطه میان مولانا و شمس تبریزی می‌پرداز. این رمان با عنوان‌هایی همچون عشق یا چهل قانون عشق […]

admin

خلاصه‌ای رمان مشهور موش‌ها و آدم‌ها

رمان موش ها و آدم ها یکی از مشهورترین رمان های جان اشتاین بک است. این رمان روایتی است از دو دوست به نام‌های جورج و لنی که زندگی ساده و آرزوهای ساده‌ای دارند و برای محقق کردن‌ رؤیاهایشان، تلاش زیادی می‌کنند. […]

admin